Max Factor Creme Puff pressed powder

Ne mogu da zamislim šminkanje da prođe a da to sve ne setujem sa puderom u kamenu ili prahu. Već duže vreme sam koristila Balea kompaktni puder (recenzija ovde) no već duže vreme ga nema u DM drogerijama pa sam morala da pronađem zamenu. Davno sam koristila MF Creme Puff, to mi je bio prvi kameni puder kada sam ga nanosila ovim sunđerom u nenormalnim količinama i dobijala efekat cementa na licu. :D

Creme puff jeste presovani puder, i može se koristiti preko kreme ili preko pudera. Ja ga jedino koristim za setovanje šminke i nosim ga sa sobom kako bih tokom dana mogla da matiram lice. Što se tiče matiranja ovaj puder to odlično radi, i baš mi treba dugo vremena da se prosijam nakon njega. Daje neku srednju prekrivnost. što meni opet odgovara jer mogu da sa njim nadogradim prekrivenost tečnog pudera. Ono što mi se ne dopada jeste osećaj težine na licu ako se pretera (imam masnu kožu, tako da ga za suvu kožu ne bih nikako preporučila) tako da morate paziti koliko ga stavljate jer se lako pretera.

Ako bih ga poredila sa Balea kompaktnim puderom, pobednik bi bila Balea, više prija mom licu, i na kraju krajeva cena im je neuporediva. Balea košta 350,00 dinara a MF oko 1000,00. (Lilly online)

Moj puder je u nijansi 42 deep beige, što se nijansi tiče izbor je sasvim solidan. Puder sadrži 21gram. Nanosim ga sa Blush 1b četkom, tako da je trušenje minimalno.
 Ovde možete pogledati sastav:

Ocena 8/10

Share:

3 коментара

  1. Ja sam ovaj puder u decembru uzela u Jasminu, moj je u broju 05, odličan je zaista. Ja imam suvu kožu, stavim ga vrlo malo, kako bi šminka duže stajala i kako bi praškasti proizvodi bolje "legli".

    ОдговориИзбриши
  2. Ja koristim od Rimmela puder u kamenu, no o ovome sam cula stvarno odlicne recenzije, tako da ga planiram kupiti kada ovaj potrosim :)

    MMara

    ОдговориИзбриши
  3. Sad si me baš podsetila, i ja odavno nisam videla taj Balein! Trenutno koristim GR i skroz sam zadovoljna :)
    Taupe Candy

    ОдговориИзбриши