Kreme za samopotamnjivanje i kako ih koristiti


Zdravo devojke!

Za današnji post me je inspirisalo sunce i ovo predivno prolećno vreme. U susret lepom vremenu ide nošenje majica kratkih rukava, suknji, haljinica i sve što otkriva veći deo našeg tela, i verujem da zbog toga svi žudimo za malo tamnijim tenom... A kako postići taj ten ukoliko iz zdravstvenih razloga ne smete ići u solarijum, ili jednostavno niste pristalica istog? Pa naravno sa ovim predivnim kremicama za samopotamnjivanje.

Verujem da većina devojaka ima problem sa nanošenjem ovih krema, pa ću vam ukratko objasniti kako ih ja koristim, i kako je moguće da nikada nisam imala fleke.
Dakle, u pitanju je potpuno prirodni samopotamnjivač, koji daje lepu, ujednačenu braon boju. O ovom kremi mogu sve najlepše da napišem i da je svakome od srca preporučim. Miris je veoma intezivan što se meni jedino ne dopada jer ne volim vanilu. Posle nekih pola sata od nanošenja počinje boja da se pojavljuje i pomalo da smrducka, ali to smrduckanje se ne može porediti sa L'orealom i Dove-om. Kod ove kreme mi se posebno dopada što nakon jednog nanošenja ostavlja veoma jaku prirodnu boju, a boja se skine tek posle nedelju dana i to ukoliko odradim piling, ako ne odradim ona jos duže ostaje na koži. Skida se veoma lepo i ravnomerno, i ne ostaje boja na odeći.
- uveče nakon tuširanja nanesem kremu, ujutru se normalno istuširam i ne oseti se nikakav miris od kreme.
- neke devojke pre ovih krema nanesu običan losion, ja za to nemam potebe jer ove dve kreme hidriraju kožu taman koliko mi treba.
- nakon nanošenja kremi ovog tipa ne smete kvasiti vodom deo tela gde je krema namazana niti se znojiti, iz toga razloga ostaju fleke.
Slobodno komentarišete i pišite vaša iskustva sa kremama za samopotamnjivanje, i preporučiti mi neku.


Za početak ću vam reći da sam ja zavisna od tamnijeg tena, i patim za njim, ali trenutno ne smem da idem u solarijum jer koristim kremicu na bazi puževe sluzi koja je fotosenzitivna. Godinama sam išla u solarijum i imala stalno predivnu i preplanulu boju, i sad mi je pravo mučenje da gledam u svoje porcelansko telo. Iz toga razloga sam morala da uzmem kreme za sampotamnjivanje i da se zadovoljim kakvoj- takvoj boji. (barem nisam smrtno bleda). Prvo sam isprobala Dove (stara kolekcija) i L'oreal kreme, i ne, nikako nisam zadovoljna bila, stravično su smrdele. Potom sam u DM otišla po sundance kremu koja je veoma hvaljena, ali pošto nje nije bilo, prodavačica mi je pokazala šta imaju i tu sam se odlučila za Balea i Alverde. Ja kremu nanosim uveče pred spavanje.


Uputstvo za upotrebu bilo koje kreme ovog tipa:

1. Tokom tuširanja obavezno odraditi piling sa mrežicom za kupanje ili sa nekim kremastim pilingom (npr. Avon ili Freeman). Ja najčešće koristim mrežicu.

2. Nakon tuširanja telo potpuno osušiti peškirom i sačekati 10ak min da koža upije ostatak vode.

3. Naneti kremu za sampotamnjivanje prvo na jednu ruku, pa na drugu, a zatim na bistu, i ostatak tela.
Veoma je bitno da kremu utrljavate brzo i ne prestajete sa utrljavanjem dok je koža u potpunosti ne upije.
4. Nakon što ste naneli kremu operite ruke, a potom nekih 5min nemojte oblačiti odeću niti ležati ili sedeti. Posle toga se obucite za spavanje i slobodno lezite.


Prva kremica koju ću vam predstaviti je moj favorit od svih krema koje sam probala, a to je Alverde. Alverde kozmetika nam je poznata kao prirodna, organska i veganska. Njihovi proizvodi su mi baš iz tog razloga veoma primamljivi, i svaki put poželim nešto novo iz njihovog asortimana da probam.
Ova krema dolazi u pakovanju od 200ml, a cena joj je bila oko 600 dinara. Pogodna je za sve tipove kože jer prelepo hidrira kožu. Sadrži ulje jojobe, badema i soje iz biološkog uzgoja koje čine kožu mekom i elastičnom.


Druga krema o kojoj ću pisati jeste Balea. Ona dolazi u duplo većem pakovanju od 400ml, a cena joj je (bila) oko 450 dinara. Pre neki dan kada sam bila u DM-u sam videla da joj je etiketa na ambalaži malo promenjena. Ova kremica daje veoma blag efekat, i potrebno ju je nanositi 3-4 dana kako bi se dobila neka malo jača boja. Bogata je vitaminom E, dermatološki je testirana, ph neutralna i bez dodatnih boja. Miris joj je veoma čudan, ne mogu da procenim koji je, ali nije intezivan kao kod Alverde. Ona takođe malo smrducka ali je podnošljivo. Ne ostavlja boju na odeći, i ravnomerno se skida.

Važne informacije:

* Obe kreme su za postepeno dobijanje boje, samo ova Alverde u startu daje mnogo jaču boju.

Nadam se da će vam se ovaj post dopasti, i da sam sve lepo objasnila u njemu.
Pozdrav!
Jovana ♥
Moj instagram nalog OVDE

Share:

6 коментара

  1. Do sada nisam čitala o ovakvim kremama, zato što nemam tih problema.Dovoljno je da izađem napolje po suncu 3 puta i dobijem tamnu boju. Mene je to nekako nerviralo, svi su beli k'o sir a ja crna k'o ugalj. Stalno su me pitali da li posećujem solariju ( a ja nikad bila tamo :D ).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa blago tebi. Ja se ovih dana "pržim" al' me boja slabo hoće. A ove kremice namažem tek toliko da ubijem svoju belinu. :-D

      Избриши
  2. Divan ti je post.Iskreno,ne koristim nikakve kreme ili nesto slicno.Sve u svemu,post je super i sve si lepo objasnila. :)
    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na divnom komentaru, zaista sam se potrudila oko ovog posta, a i oko narednih ću, polako ulazim u štos. :-)

      Pretplatila sam se na tvoj blog. :-)

      Избриши
  3. Super post. Nisam probala Alverde, sledeci mi je na spisku, a Baleu ne podnosim, jer mi uzasno smrdi. Ziaja mi je pun pogodak, najmanje se oseca od svih do sada, a za finu boju ti treba 3 dana. Probala sam i Avon u spreju, ali sa njim se brzo stvore fleke, mnogo mora da se vodi racuna, a brzo se skida. Jedino sto jako brzo upija, ali je na alkoholnoj bazi, pa isusuje kozu. Probam Alverde obavezno. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam sad skroz zapostavila kreme, izađem na sunce i malo me uhvati bojica :) E Ziaja sam gledala, nju ću da probam, al tamo na zimu :D

      Избриши